Veel gestelde vragen

Is ons fruit vers?

Op ons bedrijf hebben wij veel fruitsoorten staan. Wanneer de vruchten hiervan rijp zijn, dan plukken wij deze vers voor in de winkel. Vers en gezond.

Zijn de producten van ons eigen fruit?

Onze vruchtenjam, sappen, siropen en wijnen worden gemaakt van vers fruit dat in de zomer maanden met zorg is geplukt. Dit fruit is ingevroren en later verwerkt tot een heerlijk Achterhoeks product. In onze boerderijwinkel zijn ook Achterhoekse streekproducten te vinden. Hier wordt ons fruit in verwerkt.

Hoelang duurt het voor dat mijn bestelling bezorgt wordt?

Dit is afhankelijk wanneer wij jouw bestelling versturen. Wij proberen na ontvangst van bestelling en betaling, jouw bestelling binnen twee dagen te versturen. Mochten wij op zaterdag jouw bestelling versturen dan betekend dit dat jouw pakket uiterlijk dinsdag binnen is. Wij hanteren daarom een veilige levertijd van 3 tot 5 werkdagen.

Hoelang bestaat jullie bedrijf?

Ons bedrijf bestaat al meer dan 40 jaar. Wat begon met grove tuinbouw (witlof, uien en wortelen) is uitgegroeid tot een echt zacht fruitbedrijf waar meer dan tien fruitsoorten worden verbouwd.

Kan ik producten retour sturen?

Aangebroken producten kunnen helaas niet retour gestuurd worden. Mocht er tijdens de verzending iets kapot gegaan zijn, laat dit dan ons via de e-mail met een foto weten. Dan zoeken wij samen naar een oplossing. Mocht er een verkeerd product geleverd zijn, stuur ons dan ook een e-mail. Dan zoeken wij hiervoor ook samen een oplossing.

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

Ja, na dat wij jouw via de e-mail een bevestiging hebben verstuurd dat jouw bestelling klaar staat. Kun je jouw bestelling bij ons ophalen.

Kan ik een geschenkpakket versturen naar een ander adres?

Natuurlijk is dit mogelijk. Geef bij het invullen van jouw persoonlijke gegevens aan dat je een andere afleveradres hebt. Dan kun je hier het adres invullen waar de bestelling naar toe gestuurd moet worden.

Ik wil een cadeaupakket of geschenkpakket laten bezorgen. Kan dat?

Geen probleem, op onze website heeft u de keuze uit verschillende cadeau’s of geschenkpakketten. Je kunt ook zelf een geschenkpakket op maat laten maken. Dit pakket zal wel in onze boerderijwinkel moeten worden opgehaald en betaald worden. Neem hiervoor contact met ons op voor meer informatie of kom gerust eens aan in onze boerderijwinkel.

Kan ik ook fruit online bestellen?

Helaas is dit nog niet mogelijk. Wij stellen hoge eisen aan ons zacht fruit. Wij hebben hiervoor nog geen perfecte verzendpartner gevonden. Mocht je in een straal van 10 km wonen, bel ons dan even voor de eventuele mogelijkheden.

Zijn de producten in de webshop duurder?

Nee, wij hanteren op de website en in onze winkel dezelfde prijzen. Wel rekenen wij eenmalig voor het verzenden en verpakken van jouw bestelling € 9,95.